DOBROTE home.html
LJUDJE IN BESEDEljudje_in_besede.html
KRAMPkramp.html

MNENJA, ZAPISI...

JURE POTOKAR, 15.6.2011,

POLET“(...) Če bi tako domiselno koncipirana in odlično izvedena plošča izšla v Ameriki, bi bil tisk poln upravičenih pohval na njen račun. Pri nas kaj takšnega žal ni mogoče, ker so mediji preveč zaposleni s popolnoma skorumpiranimi in nezrelimi politiki ali pa s tistimi, ki mislijo, da so zvezdniki, ker so se pač tako odločili. Ne prvim ne drugim seveda ni pomoči. Plošča Roberta Jukiča pa je izjemna in bo taka ostala tudi, ko bo vse drugo končalo na smetišču zgodovine. (...)”


povezava na članek

MARIO BATELIĆ, 17.4.2011,

RADIO ŠTUDENT“(...) Medtem ko je tako med glasbeniki kot kritiki večkrat zaznati negodovanje, češ v „podalpski deželici nič ne dogaja", sem se podpisani v pogovoru s kolegi novinarji pa tudi z muzičisti srečal z mnenjem, da je v Sloveniji glede na njeno prislovično majhnost nesorazmerno veliko število kakovostnih glasbenikov. Še posebej smo se v teh pogovorih dotaknili specifičnosti domače scene oziroma tega, da imamo pri nas lepo število zelo posebnih glasbenikov in še zlasti projektov, ki bi jim težko našli para v tujini.

Med takšne prav posebne projekte se je z albumom Dobrote iz skrinje zarote nadvse uspešno vpisal Robert Jukič, električni basist in kontrabasist, ki nam je bil do zdaj znan predvsem iz jazzovskih projektov. Tokrat pa je zaoral v popolnoma novo glasbeno zvrst. (...)”


povezava na članek

ZDENKO MATOZ, 7.4.2011,

DELO“(...) V živo izvedene pesmi z albuma so bile sicer nekoliko drugačne, saj je na albumu res veliko glasbenih in vokalnih gostov, vendar so možakarji obdržali bistven (ne)ugoden občutek, ki veje z albuma in se zajeda v vse pore osamljenega kavboja, ki jaha proti sončnemu zahodu. Glasbenim mojstrom (Jukiču, Randželoviću in Maziju) je v večini pesmi z zadržanim in hrapavim vokalom izvrstno pariral Metod Banko, svoje pesmi sta odpela tudi Jukič in Randželović (tokrat povsem drugače, kot je to počel doslej), pa gost Tonč Fainig, ki je odpel skladbo Oj moj brat. Izvrstno so pričarali deželo, po kateri se klatijo John Wayne, Clint Eastwood, Johnny Cash ter Nick Cave ob zvokih Morriconejeve glasbe. (...)”


povezava na članek


povezava na intervju

JURE LONGYKA, 

napoved oddaje

IZŠTEKANI, VAL 202“(...) O »Dobrotah« tisti, ki so jih že okusili, pravijo, da so moška plošča. Robata, neposredna, mestoma neotesana. A hkrati izjemno krhka, občutena, pretanjena, lepa. Robert jo je zložil in spesnil z akustično kitaro v rokah. In z jasnim konceptom v mislih: v slogu črnobelih filmov, prašnih cest ter divjega zahoda spregovoriti o temah, »na katere sodobni človek kljub vsemu napredku še ni razvil odpornosti«. O pretepih, prijateljih, ženskah, drogah, alkoholu. In o velikem srcu, katerega bitje najbolj slišiš takrat, ko si najbolj sam. K sodelovanju je povabil številne pevce, od Petra Lovšina do Tomislava Jovanoviča-Tokca. Songe je pisal z mislijo nanje, želel je, da zgodbe odpojejo oni. No, tudi sam jih je v mikrofon povedal nekaj. Več kot dobro. (...)”


povezava na zapis


povezava na posnetek oddaje

ANDREJ PREDIN, 6.6.2011,

SLOVENSKE NOVICE“Robertov dvojni album je skupek presežkov


Zdaj, ko je izdaja zaokrožena, lahko zasadimo zobe v njeno vsebino in z velikim zadovoljstvo ugotovimo, da imamo opravka z originalnim in udarnim izdelkom, ki povezuje vrsto odličnih glasbenikov. ...


“Dobrote iz skrinje zarote” spada med albume, ki se bodo zapisali v anale domače glasbene produkcije. (...)”

✉mailto:info@robertjukic.com?subject=email%20subject